Welkom!

Hey, ik ben Fabienne Deknudt, een gedreven klinisch psycholoog en coach voor volwassenen, met eigen praktijk te Kortrijk en Ronse.

Persoonlijke ontwikkeling vind ik heel belangrijk en het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven.

Graag ben ik hierbij jouw psycholoog en coach om van klacht naar kracht te gaan.

 

 

Je overweegt een eerste gesprek. Top!

Nadat je me belt of mailt prikken we een datum voor een eerste gesprek. Dit kan te Kortrijk of Ronse of online plaats vinden.

Tijdens dit gesprek krijg je de ruimte om je verhaal te vertellen, waar je op vast loopt en waar je graag in wil groeien. Ik vertel je eerlijk wat mijn indrukken zijn zodat we zo goed mogelijk op elkaar afgestemd zijn en met de neus in dezelfde richting kijken.

 

Weet dat je klachten zo goed als altijd een teken zijn van je lichaam dat verandering nodig is. Klachten zijn voor mij dan ook het voelbare bewijs dat er iets beter op je wacht. Ik help jou graag ontdekken wat dit precies betekent. Voor sommige mensen betekent dit meer neen kunnen zeggen, voor anderen betekent dat het opgeven van hun job, voor hun eigen zaak gaan, meer tijd voor zichzelf, durven keuzes maken, meer angstvrij leven,…

Als ik voel dat huiswerkopdrachten (doe- of denkopdrachten) jou verder kunnen helpen en je staat hiervoor open, dan geef ik die met plezier mee.

Je kan bij mij terecht voor:

  • Angsten – angststoornis
  • Hoe krijg je meer energie ( burn-out, Bore-out en stress)
  • Ontdekken van jouw passie en jouw life purpose
  • Zelfbeeld – zelfvertrouwen
  • Identiteit
  • Zingeving
  • Het aantrekken van je droompartner

Consult

Een sessie bedraagt 60 € en kan fysiek (Kortrijk of Ronse) of online plaats vinden.

Gelieve ruim op tijd te verwittigen indien u op een afspraak niet aanwezig kan zijn. Op die manier kunnen mensen die graag een dringende afspraak wensen uw plaats innemen. Voor afspraken die binnen 24 u geannuleerd worden, wordt een vergoeding ter waarde van de helft van de consultatie gevraagd. Er zijn mutualiteiten die in tegemoetkoming voorzien. Een overzicht vindt u hier. Informeer gerust naar uw eigen mutualiteit om up-to-date informatie te verkrijgen. Sommige werkgevers voorzien ook een tegemoetkoming voor u als werknemer.

Heb je drempelvrees?

Ik merk dat mensen nadien toegeven dat de drempel die ze voordien ervaarden uiteindelijk niet nodig was. Als je twijfelt, zou ik zeggen, gewoon doen! Een psycholoog of coach kan soms meer dan je denkt.;)

Een inschatting van de therapieduur kan je na een eerste gesprek heel moeilijk voorspellen. Normaal kan ik daar een betere inschatting van maken na het tweede/derde gesprek omdat ik dan ook zie hoe je het eerste gesprek hebt ervaren en wat er eventueel in de tussentijd gebeurde. Weet dat je zelf een groot aandeel hebt in het proces.

JIJ bepaalt het tempo en de eindmeet

Veel succes met je keuze!

Fabienne

 

Mijn specialisaties:

ANGST – ANGSTSTOORNIS

Angsten verhinderen je om het beste uit jezelf te halen. Het is als het ware rijden met de handrem op. Dit kan gaan over dwanghandelingen en/of dwanggedachten, sociale fobie, gegeneraliseerde angst, faalangst, paniekaanvallen, perfectionisme, sociale angst, onzekerheid, twijfel, angst voor de angst,… Wil je hulp bij angsten of angststoornissen, dan leer ik je graag de functie en betekenis van angsten zodat je van klacht naar kracht te gaan. Zie volgende inspirerende quote van Marianne Williamson. Als psycholoog help ik je om je angst meer onder controle te krijgen én deze van binnenuit te begrijpen zodat deze niet meer hoeft te bestaan.

ASSERTIVITEIT

Zou je graag assertiever zijn, maar weet je niet hoe? Weet je nadien wel wat gezegd, maar op het moment nét niet? Zeggen anderen dat je best wat assertiever zou mogen zijn, maar begrijp je niet zo goed wat ze bedoelen?

Werken rond assertiviteit betekent werken rond zelfkennis enerzijds en in contact staan met je gevoelens anderzijds. Door inzicht te krijgen in wat je wil is het makkelijker om jouw mening te uiten.

ZELFBEELD, ZELFVERTROUWEN, IDENTITEIT

Hoe vergroot je je zelfvertrouwen? Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Een negatief zelfbeeld zorgt er voor dat we het goud, dat in ons verborgen zit, niet tonen. Ik leer je graag hoe we dit kunnen ombuigen zodat je (weer) kan stralen.

MEER ENERGIE – BURN-OUT- STRESS – BORE-OUT

Heb je steeds minder energie? Vind je het moeilijk om je te motiveren voor je werk of thuissituatie? Ben je  meer vermoeid dan vroeger? Heb je het gevoel dat je meer en meer energie moet geven dan dat je daarvoor in ruil krijgt?

Ik geef je de nodige inzichten om te begrijpen hoe je je energie kan herwinnen of zelfs ontdekken. De voordelen van je huidige symptomen worden belicht en helpen je van binnenuit te begrijpen hoe je terug vitaler kan worden. Samen kijken we hoe we stress kunnen verminderen en beter met stress kunnen omgaan.

In het geval van een burn-out word je uitgenodigd om te luisteren naar je lichaam. Ik vertel je wat een burn-out is en wat je kan doen ter behandeling.  Ik streef er naar dat je kan groeien naar een andere, maar vooral meer eerlijke versie van jezelf. Pas dàn zal je lichaam je opnieuw de nodige energie geven.

Neem gerust contact op voor een eerste afspraak!