Over mezelf

Achteraf gezien is het altijd de bedoeling geweest om naar mijn gevoel te luisteren.

Er zat alleen ruis op.

Ik hoorde het niet.

Ik voelde wel dat er dingen niet klopten: ik voelde me niet goed, piekerde veel, was vaak vermoeid,… Ik zat vaak in mijn hoofd en luisterde onvoldoende naar mijn gevoel. Mijn lichaam probeerde mij dit duidelijk te maken met allerlei klachten. Wist ik veel…

Dankzij mijn ervaring als psycholoog en coach begreep ik op een bepaald moment het volgende:

Als je meer naar je gevoel luistert,

belemmerende overtuigingen en negatieve gedachten transformeert,

én bereid bent om stappen te zetten,

dan is het mogelijk om een leven te leiden dat helemaal klopt met wie je bent.

Je lichaam zal jou dankbaar zijn en jou direct het verschil laten voelen.

Benieuwd naar de weg die ik heb afgelegd?

Na mijn middelbare studies had ik geen idee wat ik zou studeren en koos ik voor de richting handelsingenieur.

Een algemene richting.

Zekerheid.

Bij het studeren van de economische vakken besefte ik in elke vezel van mijn lichaam: dit klopt niet, dit ben ik niet. De overstap naar de studies psychologie voelde beter aan.

Sinds mijn eerste werkdag als psycholoog bleef één vraag mij boeien: waarom worden mensen ziek? Wat is daar het voordeel van? Ik had niet het gevoel dat mijn studies hier het antwoord op konden geven.

Ik verslond meters boeken, bekeek marathons YouTube video’s, liet me coachen en volgde veel cursussen (de wet van aantrekking, ontdekken van je zielsmissie, je passie, ik verdiepte me in de fundamentele betekenis van angst & stemming, quantum energie, de betekenis van lichamelijke klachten, PSYCH-K, kinesiologie, hypnose, EFT,…).

Het werd ook een persoonlijke reis. De antwoorden volgden en ik voelde duidelijker de richting waar ik naartoe getrokken werd. Klachten blijken als een innerlijk kompas te functioneren en vragen niet om zalfjes of tips en tricks, maar om diepgaande transformatie.

Op relationeel vlak had ik een voorkeurslijstje ‘bedacht’ van mijn ideale partner. Ik zou een grote man trouwen. Gezien mijn lengte was dit voor velen een evidentie, ook voor mezelf. En toch werd ik verliefd op iemand die kleiner is dan mij. Voor sommigen klinkt dat mogelijks als een detail, maar voor mij was dit heel moeilijk. Mijn ego fluisterde gemene dingen waardoor ik een harde strijd heb moeten leveren om mijn ego de mond te snoeren en uiteindelijk ook hier mijn gevoel te volgen. Ondertussen ben ik al jaren zielsgelukkig met mijn partner, ik kan me niemand anders voorstellen. Hij voelt 1000 keer beter aan dan wat ik als mijn ideaal voor ogen zag.

Van psycholoog naar coach

Ik voel al heel lang dat ik niet pas in het hokje van klinisch psycholoog. Mijn werkwijze is eerder coachend én ik ontwikkelde een eigen visie over de functie van (mentale en fysieke) klachten. Ik nam afscheid van de groepspraktijk en het ziekenhuis waar ik als zelfstandige werkte en startte mijn eigen praktijk. Met succes, ik mocht en kon mijn ding doen. Evolutie vind ik belangrijk waardoor ik mensen altijd stimuleer tot het zetten van stappen en effectief actie te ondernemen. Ons lichaam vrààgt namelijk om om te groeien. Dit is noodzakelijk om fundamenteel gelukkig te zijn. Energy needs to flow. Het is belangrijk dat jij je kan uitdrukken. Dat jij mag zijn. Deel mogen uitmaken van jouw proces geeft me veel voldoening.

Ik volgde steeds meer mijn gevoel. Mijn negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen werden kleiner. Ik was enerzijds heel nieuwsgierig naar het pad zelf, maar anderzijds lieten lichamelijke en mentale klachten me heel duidelijk merken als ik een afslag had genomen. Ik werd door mijn lichaam op mijn plaats gezet en gedwongen om te voelen en vooral keuzes te maken die kloppen.

Mijn missie

Als Woman Empowerment Coach is het mijn missie om jou het vertrouwen in je gevoel te helpen vergroten.

Zodat je keuzes maakt die kloppen met wie je bent. Los van de mening van anderen, keuzes die gewoon goed aanvoelen.

Ik leer je op je gevoel te vertrouwen en te navigeren zodat die connectie steeds sterker wordt.

We maken komaf met negatieve gedachten of belemmerende overtuigingen.

Op die manier kan je jouw unieke pad volgen, volledig in jekracht staan en jouw mooiste leven leiden.

Omdat het kan.

Align and Shine.

Ik help je hier graag bij!

Fabienne Deknudt

Woman Empowerment Coach

Benieuwd naar mijn 1 op 1 traject?